čtvrtek, února 10, 2005

Pro:

Tráva ovlivňuje vnímání všeho okolo.Například hudby, obrazu nebo psaného textu, lidí a světů kolem sebe (plurál je zde úmyslně, protože po intoxikaci marihuanou člověk cítí jakousi relativizaci všeho okolo sebe, má svůj uzavřený svět obklopený spoustou cizích uzavřených světů). Koncert může být po zhulení velmi zajímavý. Taktéž třeba výstava, články v novinách (člověk dokonale chápe chování a motivy všech zúčastněných).

Tráva zlepšuje toleranci a vztahy mezi lidmi.Snad je to díky relativizaci světů, ale zhulení lidé (si) báječně rozumí. Pochopí, že vše je relativní - uvedu příklad: o někom byste za střízliva řekli že je totální blbec, protože X, ale intoxikovaní marihuanou se do něj vcítíte a zjistíte co ho vedlo k tomu X, jaké měl motivy a pocity. A najednou vidíte, že on to třeba nemyslel zle, chtěl vám pomoci, jen se to nějak nevyvedlo. Vzpomenete si, kolikrát vy jste něco podobně zkazili a najednou už dotyčného nenazýváte blbcem, ale smolařem. Podstatné je, že podobné uvažování často přejde do reálného života, takže i za střízliva lépe chápete a tolerujete chyby a nedostatky ostatních.

Tráva má určité pozitivní zdravotní účinky.... byť omezené. Například snižuje tlak v očích :) čímž tuším oddaluje slepotu při zákalech. Nebo zlepšuje zdravotní problémy při mnoha dalších nemocech - parkinsonova choroba a podobně. I když tady je otázkou jestli se jedná o přímý zdravotní účinek konopí nebo důsledek duševní pohody, která většinou po vykouření jointa přichází.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home