úterý, října 05, 2004

Ježíš a marihuana

O Ježíši Nazartském, později Bohu křesťanů bylo již vyzkománo a napsáno mnohé. Ovšem Chris Bennet z USA, přišel se šokujícím odhalením, jak to vlastně tehdy dopravdu bylo.

Holdoval Ježíš Kristus marihuaně?

Ježíš Kristus byl zcela jistě uživatelem marihuany a dokonce prý prvním lékařem, jenž lehkou drogu předepisoval pacientům. Tvrdí to alespoň ve studii zveřejněné v pondělí americký vědec Chris Bennet. "Židovské náboženství využívalo marihuanu k navýšení mystiky učení. V postavě Ježíše přesel tento vliv ido raného křesťanství," píše v článku Byl Ježíš kuřák trávy? publikovaném v časopise High Times Bennet. Autor dále mimo jiné tvrdí, že boží syn používal marihuanu při léčení a iv průběhu svých přednášek. Její extrakt, výtažek nazývaný hebrejsky káné-bošem (tzn. vonné koření), následně u posluchačů navodil halucinace umožňující jim svědčit o vykonaných zázracích. Bennet takto zcela zpochybňuje například v Novém zákoně zachycené vyléčení slepého či nemocného leprou. Autor v článku vycházel z rozboru textu Nového zákona a zachovaných vláken dobového šatstva, v němž se stopy po výtažku z marihuany našly. Doporučoval ale i pojídat listy vcelku. Vědecká veřejnost i křesťanská církev o převratnosti studie pochybují. Odborníci napadají i serióznost časopisu High Times, který je dlouhodobě znám jako aktivní propagátor marihuany. Pomazání oleji se navíc v křesťanství rozšíří až zhruba o tři sta let později po Kristově smrti.

10 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Pěkná blbost.... dobře vyhulenej mozek...
Pokud Židé a obyvatelé Palestiny konopí znali a denně hulili, jak by se mohlo stát, že se tím nechají oblbnout? Vždyť by ho museli prokouknout? Snad i Josephus Flavius by se o tom ve své Válce židovské zmínil! Je to tak nepředstavitelné jako, kdyby prezident se prezident ČR zúčastnil neonacistického koncertu, hajloval před kamerou a neotiskli by to ani v Blesku...
Navíc proč teda jenom Ježíš? Vždyť jich takových božích synů mohlo být miliony...
Trochu kritického rozumu:)

4:31 odp.  
Anonymous Anonymní said...

ahoj jsem křesťan a věřím v boha ale každopádně nikdo z křesťanů co znám tag trávu ani cigaretu nestrčili do pusy a navíc v bibli je psáno že nebudež míti jiného boha jinými slovy nebudež závislí na něčem co tě svzuje i kdzž někteří lidé si myslí že je to volnost ale opak je prwdou

11:28 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Pravda to mozná není to nevím,ale vím že určitě na tom nejsi závyslí jak na Bohu....to je trochu blbost.

3:33 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Bezte vsichni do pice s tim, ze jezis hulil travu, co vam to pomuze?!Resite kokotiny, radsi to zlegalizujte, at je klid..

9:12 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Jo souhlasim že je to divný ale pokud vim tak už v té době se konopí opravdu užívalo to že se o tom nezminují v bibli nic neznamená protože bibli si vytvořila církev k obrazu svému už jen proto pakliže byla napsána asi pět set let po jeho smrti je nesmysl aby všechno v ní byla pravda. A lidi se daj velice snadno zblbnout a nemusíme chodit ani daleko do minulosti, takže konopí znali ale určitě ne všichni znali jeho účinky a kdo o nich věděl mohl toho i využít. Mít tak stroj času bez toho se budem jen dohadovat.

2:22 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Každopádně konopí bylo známé a používané pro své pevné vlákno,dále jako poživatina, šativo a pro svůj jemný olej v kosmetice později již před několika tisíci lety- o tom není pochyb(obzvláště na východě)... Šlo s rozvojem lidského myšlení a poté mohlo dát vznik mnoha náboženstvím a jejich dalších drobně se lišících derivací. Neodmyslitelně je také spojováno s mnoha filozofickými směry, které se zamýšlí a snaží vysvětlit vznik světa a podstatu jsoucna člověka. Vždyť už před naším letopočtem byl vysloven názor, že Bůh si nestvořil člověka, ale naopak člověk si vytvořil Boha... spíš své bohy- proto tolik náboženství a každý bůh vytvořen k obrazu svému. Současný puritánský postoj křesťanstvík psychotropním látkám je možná v nesouladu s nejranějším obdobím své existence. Konkrétně, křesťanství eucharistické tradice zřejmě vzešlo z ranějších sakramentálních konceptů- v Hinduismu, Zoroasterismu atd.- ve kterých hrálo konopí a další psychotropní substance důležitou roli... Ano Bibli si navíc křesťané ve svém koncilu opravdu upravili ku vlastní potřebě do hodící se podoby svatého písma... (Tuším že i svatá Maří Magdaléna- Ježíši Kristu blízká biblická osoba sepsala něco podobného jako evangelium- po vyškrtání koncilem zná křesťan pouze ty 4 uznaná evangelia...atd.)Proto ani zmínka o něčem takovém v bibli jako je konopí není a nemůže být! Takže je to vše uzavřený kruh a to jestli Ježíš Kristus kouřil trávu se vlastně nedozvíme...

11:56 dop.  
Anonymous Anonymní said...

no jasně, já, když hulim, taxi připadám jako ježíš:-))))

Ne, vážně, uvážíme-li, že lidi od nepaměti snědli všechno, o halucigenech ani nemluvě, nepřipadá mi divný, že se nechali omamovat čmoudíčky a potom to všechno někdo sepsal.
Vžtyť i ta bible je srozu mitelná jenom zhulenejm.

8:39 odp.  
Anonymous Anonymní said...

myslim ze to neni az take nepredstavitelne, ved ake vysoke IQ alebo ako vzdelani si myslite ze ti ludia v tej dobe mohli byt, a vidite ludia sa ani po 2008 rokoch nepoucili furt tej fikcii veria a slepo ju nasleduju a neuvedomuju si, ze modlenie alebo viera v boha ich lepsim clovekom nespravi, alebo ze prispeju tym pedofilom na novych robertkov, je to smiesne. myslim,ze jezis bol normalny hulic, a urobil si taku pitchu ze seckych ze ju kludne mozme nazvat oYebom vsech dob!!
a zelina, je urcite vac v pohode jak alkohol.

12:41 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Takovýchto "božích synů" v té době opravdu byly "miliony". V té době, kdy byli Židé pod tyranií Říma se vždy našel někdo, kdo se prohlásil za mesiáše. Většinou z toho nic nebylo. Jeshua měl prostě kliku, že se tak uchytil. Proč by nemohl užívat ganju? Neexistují přece žádné důkazy, které by toto tvrzení vyvracely. Jen důkazy, které to potvrzují. Další věcí je rastafariánství, které v sobě zahrnuje užívání konopí jako rituální drogy. Rastafariánský prorok Haile Selasie (Ras Tafari Makonen) je velmi často srovnáván s Ježíšem, Ježíš sám je v tomto náboženství velmi vážený jako prorok a celé rastafariánství vychází z křesťanství a judaismu. Přestože jsem žid, tento komentář nepíšu ze zaujatosti vůči křesťanství (na což bych měl právo, neboť většinu útrap mého národa v minulých dvou tisíciletích, nepočítám-li holocaust, způsobila právě křesťanská církev - kdyby žil Ježíš ve středověku, inkvizice by ho upálila).

6:43 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Bible mi dříve skoro vůbec nic neříkala nesrozumitelné verše, po hulení jí už docela rozumím dá se i docela číst a začala mi dávat smysl. Hlavní zákon křesťanství je "Miluj bližního svého jako sebe sama" tohle je možné plně pochopit pouze po zkušenosti s marihuanou. Ovšem jestli Ježíš kouřil to by si člověk neměl dovolit ani zjišťovat natož hodnotit...

6:56 odp.  

Okomentovat

<< Home