středa, září 29, 2004

Objektivní účinky THC

Kromě účinků na psychiku THC pochopitelně způsobuje i některé dočasné fyziologické změny. Dle mých informačních zdrojů to jsou:

rozšířené zornice
zarudlé oči
zrychlený puls
zvýšená chuť k jídlu, zejména na sladké
pot páchnoucí po spálené trávě či listí

Všechny položky tohoto seznamu (až na tu chuť k jídlu, která je během intoxikace velmi častá) jsou značně diskutabilní. Výskyt zarudlosti očí a páchnoucího potu je věc krajně nepravděpodobná (zřejmě ani nesouvisející s THC).
Z užívání cannabis plynou i nějaká zdravotní rizika. Většinou vyplývají ze způsobu aplikace - pokud uživatel marihuanu kouří, tak mu hrozí podobná nebezpečí jako kuřákovi běžných cigaret - dehet z konopí navíc obsahuje více karcinogenních látek než cigarety. Je ale nutné si uvědomit, že málokdo kouří 20 a víc jointů (!) denně, takže pravidelný kuřák marihuany je na tom pořád lépe než průměrný kuřák cigaret. Samotné účinné látce cannabis - THC nebyly přes mnoho výzkumů prokázány negativní účinky na lidský organismus. S velkou rezervou je třeba brát tvrzení, že ten, kdo začne užívat marihuanu, téměř automaticky přejde na opiáty - to je nesmysl !

4 Comments:

Anonymous Anonymní said...

vy zasrany kokoti

3:48 odp.  
Anonymous Anonymní said...

no tak zarudlost oci je jeden z hlavnich priznaku zhulenosti...parkrat sem uz doma slysel: proc mas tak cerveny oci???

4:23 dop.  
Anonymous Anonymní said...

oči jako rubíny... navíc člověk má nepřekonatelnýho sušáka, což se projeví rozpraskanými rty a pachem z úst

12:20 dop.  
Anonymous Anonymní said...

jo zarudli oci chut na sladky i zizen obcas i zmatenost ale neznam nikoho kdo zhulenej skocil z okna mi kamosi sou otreli hulici ty to nerozhazi

6:49 odp.  

Okomentovat

<< Home